Tuesday, 1 June 2010

PERKHEMAHAN MINGGU BAKAT PRASEKOLAH 2010

Assalamualaikum... Berjumpa lagi kita di arena ini walaupun tidak sekerap yang lain. Pada 12 hingga 13 Mei yang lalu, Prasekolah telah mengadakan program minggu bakat. Pada tahun ini , program Minggu Bakat ini telah telah dilaksanakan bersama-sama dengan kelas Khas. Tujuan kerjasama ini adalah untuk menjimatkan kos dan masa. Antara objektif program ini ialah:
a ) Mencungkil bakat murid-murid dalam perkembangan Fizikal.
b)  Mengeratkan hubungan murid-murid prasekolah dengan murid-murid khas.
c) Menyuburkan nilai empati dan simpati di kalangan murid-murid.

Antara aktiviti-aktiviti yang telah dilaksanakan ialah sukaneka, Program kerohanian, Pemasangan khemah dan pertandingan Khemah tercantik. Program-program yang telah dilaksanakan dapat membantu guru-guru menilai potensi murid-murid serta dapat mendedahkan murid-murid dengan aktiviti perkhemahan seperti aktiviti menyediakan minum pagi serta menghias khemah.

Program ini juga mendapat kerjasama daripada ibubapa dan penjaga murid-murid. Mereka telah bergotong royong menyediakan makanan murid selama dua hari itu. Perasmian penutup telah dilakukan oleh PPD bahagian Sekolah Rendah iaitu Tn Hj. Nazir. Jutaan terima kasih kepada para guru, pekerja serta ibu bapa yang terlibat.

Sorong Sampan
Tarik tali
Tahun depan
Buat lagi
                 Asyiknya....                              Buat sendiri. Milo/Sandwish

              Perah dik...Jangan tak perah      Ibu-ibu sedang memasak                         
                                    

                Khemah tercantik                     Adik-adik Kelas khas
                                                                gembira bergambar.

No comments:

Post a Comment

KANAK-KANAK ASET NEGARA YANG TIDAK TERNILAI,CORAKKANNYA DENGAN LUNAS-LUNAS AGAMA,BIMBINGILAH MEREKA SEBAGAIMANA SURUHAN NABI MUHAMMAD S.A.W .......